Jon Skeet är ett av de stora namnen inom C# och det var inte så konstigt att hela salen var fullsatt när han körde din dragning om hur man utnyttjar konstigheter i C# för att allmänt retas med kollegorna och få riktigt underliga resultat. Med stor humor blandade han riktiga Wtf-moments med kod som faktiskt såg riktigt bra ut men som lätt spelar bort folk som inte är så insatta. Vad sägs t ex om att "var" (som används för implicit variabeldeklarationer) är ett "contextual keyword" vilket betyder att man kan skapa en klass med samma namn. Detta demonstrerade han genom att deklarera 'var x = "five";' och sedan loopar över detta värde. 

Han pratade även om sin favorit bland unicodetecken, nämligen "the Mongolian vowel separator", ett osynligt tecken som kompilatorn i vissa kontexter plockar bort och i vissa kontexter låter vara kvar. Eftersom tecknet är osynligt får man alla möjliga konstiga fel som är fruktansvärt svåra att hitta i källkoden.  

 Allt var inte skämt och konstiga grejor dock. Jon visade också en del smarta hack som man kan använda för att göra snygg kod, t ex hur man kan använda FormattableString för att formatera SQL via string interpolation samtidigt som man undviker SQL injection. 

  

Comment