Benjamin Hodgson började sin presentation med att säga (paraphrasing): "My name is Benjamin and I work on the Stackoverflow team that brings your products like... Stackoverflow." 

Hela föreläsningen handlade om hur statiskt typade språk är en hjälp när man designar kod, utan att för den delen ersätta unittester. Han gav en hel del pointers till hur man drar nytta av typsystemet när man kodar, t ex genom att alltid göra sin properties immutable och bara möjliga att sätta via konstruktorn. På så vis undviker man att jaga nullpointer exceptions senare i koden eftersom kompilatorn kommer klaga när konstruktorn uppdateras.

Han fortsatte med att livekoda ihop en simple parser som kunde parsa enkla uttryck från deras jobbsökningssite, t ex "[C#] and not [Java]". Parsers är inget som är lätt att förstå sig på och det var många ansikten som såg uppgivna ut. Tyvärr får jag säga då jag (som tidigare skrivit parsers) tyckte att det var väldigt intressant att se hur han designade koden. 

En av problemen kring koddesign som togs upp var "The Expression problem". Vill man veta mer om det kan man kolla på t ex Wikipedia

Comment